neljapäev, 21. aprill 2016

No terekest siis taas üle mitme päeva :)

19.04 kui olime praktika päeva lõpetamas, ilmus ei kusagilt meie soome poolne õpetaja. Kui aus olla siis tuli ta teise praktikandi pärast aga viisakusest siis tuli ka meiega vestlema ja uurima, kas oleme juba käinud ka muid hooldekodusid vaatamas. Me muidugi veel ei olnud. Võttis ta meid siis kaasa ja käisime ära Kuusamokoti`s. Selle maja vanem osa oli tehtud siis eelmine aasta pagulaskeskuse nn vastuvõtupunktiks, seal nägime ka 5 kuust beebit, kellel silmad kui šokolaadi nööbid peas :) Uuem juurdeehitus oli siis see hooldekodu pool.
Kohamaks (kus sees söök, voodikoht jpm) on selles asutuses siis umbes 4000.- euri :) just nii, ka mina pidin pikali kukkuma kui kuulsin, õnneks oli tool tagumiku all :) Eakas maksab siis mingi osa oma pensionist, millest kätte peab talle jääma kuskil 650.- euri, ja ülejäänud puuduva summa maksab siis "kaupungi" või oli see "kela". Meie riigis on nii, et pensionär maksab 90% oma pensionist hooldekodule, kätte jääb ainult närused 30.- eurot ja puuduva summa maksavad siis lapsed või selle eaka vanemad, kui need veel elevate kirjas on. Vot selline armas ja hoolitsev Eesti riik on meil.

Eile, siis 21.04 oli meil praktikapaigas TIETOTURVAKOULUTUS :) ehk siis mingi arvuti turva koolitus :) no seletati, et kuidas ja mis selle arvutiasjandusega on ja kuidas käsitseda töö infot ja, et pilvepeale ei maksa ikka selliseid andmeid salvestada mida sa ei taha, et teised näeksid, kuna on ju ilmas igasugu tolguseid kes kasvõi oma lõbuks igale poole sisse kavatsevad murda :)

Ega siis hetkel mud nagu taas ei olegi, kui Taimi naaseb siis kriban ehk veel midagi :) ootan uudiseid :) Lisan siis mõne pildi, no niisama sai ka klõpsitud kui rattaga liigeldud sai... leidsin isegi ühe/kaks vana ja pool lagunenud maja :)
Vot on üks kena maja koos kauni hooviga, sõidame hommikuti mööda :)
 
Siit aga paistab meie ligidal asuva rongijaama "laoplats".
 
See on siis mammide-papide reedene meelelahutus :) nupud on piimapakkide korgid :)
 
Näide ühest "karpmajast", mis on vist tüüpmaja siin Soomes, lisaks madalatele ridaelamutele.
 
Vot sellised "põõsad" siis, ei saanud mitte pildistamatta jätta , Eestis ei ole selliseid ikinä näinud :)
Siin see ilus maja siis teise nurga alt :)

 
Taas üks karpmaja :)
 
Siin siis need madalad majad :) no nii madalad, et justkui alla meetrised inimesed mahuksid sinna elama :)
 
Siin siis see lagund ja katkine maja.
 
 
See siin siis meie "stockman", rohkem kui ajaveetmise keskus :) astud uksest sisse ja kui välja astud siis on oi oi kui mitu tundi möödas :)
 
Taas madalad majad :)
 
Ja veel pilt karpmajast :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar