pühapäev, 17. aprill 2016

No nii...

Öö siis selleks korraks läbi.

Kohale jõudsin siis kuskil 20.35, kohe oli raport (vahetuse üle andmine). Öövahetuse inimesed olid siis üks vanem mees, vist ehk kuskil 50 aastane ja naisterahva vanust ei oska öeld, igaks juhuks ei hakka arvama ka.

Nn pesapaigaks võtsime omale siis selle osakonna telekanurga, kus Taimiga oleme tavaliselt tegutsenud. Algul sai joodud kohe kohvi :) mulle oli see kui rusikas silmaauku kuna olen ju kohvi inimene, ega suuremat mud ei olnudki, siis hakkasime nn valvama :) no kui hooldajal taskus telefon helises siis tuli minna. Kes tahtis öösel piima, kellel oli rohtu vaja, kes pissile.

Minu jaoks oli natuke uudis see, et keeramisi oli ka aga keerati ainult kaks korda öö jooksul. Kella ühe paiku ja siis viie paiku. Nendel kellaaegadel vahetati ka paaril kolmel mähe. Kui seal enamustel hoolealustel olid randme ümber nn sos kellad, siis ühel papil, kellele meeldib jalutada :) oli voodi ees maas "vaip", millel juhtmed küljes, ja mis siis papi liikumise peale andis signaali hooldaja taskus olevale telefonile.

Mind lasti minema siis sutsu ennem seitset hommikul, rahvas hakkas juba tasapisi tööle jõudma ja valmistuti hommikuseks raportiks. Tavaliselt on nii, et kaks töötajat on öösel, üks on kella 7.00-ni ja teine 7.15-ni. See kes hiljem lõpetab annab üle ka vahetuse ja seletab siis ära, mis öösel oli.

Ega suuremat erinevust ei olnudki. Ainuke asi mis mind imestama paneb on see, et eestis ma ei tea peale meie klassis käivate meeste ühtegi mees hooldajat, aga siin paistab neid ikka olevat rohkem kui kolm. No eks siin on ka see hooldustöö rohkem ausees ja korralikult tasustatud.

Selles ruumis tehakse muusikateraapiat, kohal käib alles muusikaterapeudiks õppiv naisterahvas.

Selles ruumis peetakse ka hommikusi raporteid. Pildid on ühest ja samast toast, erineva nurga all.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar